Officieel ben ik, Joris Geldens, 30 jaar geleden geboren in Geldrop, maar ons ouderlijk huis stond in Heeze.

Sinds een paar jaar ben ik getrouwd met Kristel en wonen wij in het laatste huis van Luyksgestel. Net voor de grens met België hebben wij een heerlijk plekje gevonden om ons nestje te bouwen.

Het huis, of eigenlijk de boerderij, moet nog wel wat opgeknapt worden en heeft links en rechts nog een likje verf nodig, maar daar wordt aan gewerkt.

Na mijn opleiding Bouwtechniek aan de hogeschool in Tilburg heb ik me verder bekwaamd in de richting van architectuur en constructieberekeningen. Via de Technische Universiteit Eindhoven en de nodige cursussen ben ik opgeleid tot volwaardig constructeur en bouwtechnisch adviseur.

Mijn droom ging helemaal in vervulling toen ik in 2020 de kans kreeg om als zelfstandig adviseur aan de slag te gaan. Sinds die tijd ben ik de trotse eigenaar van Geldens Bouwadvies en kan iedereen bij mij terecht voor het inwinnen van advies over een bouwproject.

Omdat de lijntjes in een dorp als Luyksgestel kort zijn kom je vanzelf met allerlei personen in contact. Zo werd ik op een gegeven moment gevraagd of ik zin had om voor Lokale Partij Bergeijk actief te worden. Nu heeft het openbaar bestuur mij altijd al na aan het hart gelegen dus dat antwoord was niet zo moeilijk. Met namen ook omdat bij LPBergeijk lokaal ook echt lokaal betekent. Van het een komt het ander en dus zit ik inmiddels alweer een paar jaar in de commissie Grondgebiedszaken.

Dat daarbij de volkshuisvesting mijn speciale aandacht heeft, zal geen verrassing zijn. Ondanks dat we in de laatste jaren de nodige stappen hebben kunnen zetten in Bergeijk, blijft de behoefte naar betaalbare woningen groot in Bergeijk. En voor die opgave wil ik me speciaal in gaan zetten in de komende periode.