Fietspad eindelijk verlicht. Lokale Partij Bergeijk verheugd!

Soms wordt het onderwerp van een stukje je gewoon aangereikt op een presenteerblaadje.

In het Eindhovens Dagblad stond een bijdrage van onze lokale correspondent over de verlichting die aangelegd wordt op de fietspaden tussen ’t Loo en Luyksgestel. De gemeente Bergeijk was gestart met de werkzaamheden voor het plaatsen van 56 lantaarnpalen met ledverlichting.

Het werk zit er bijna op en het resultaat mag er zijn!

De fietspaden hadden tot nu toe geen eigen verlichting. Een precieze reden hiervoor krijgt de correspondent niet van de gemeente. Ook op de vraag waarom de fietspaden nu wel eigen verlichting krijgen, komt geen duidelijk antwoord.

Nu dat antwoord kan de Lokale Partij Bergeijk wil “klip en klaar geven”: De Lokale partij Bergeijk heeft hier namelijk drie jaar lang regelmatig om gevraagd. Hiertoe aangezet door de inwoners van Bergeijk en de dorpsraad van Luyksgestel. In de begroting voor 2023 zagen we eind vorig jaar eindelijk onze wens vervuld.  In die begroting was opgenomen om €170.000 te investeren in de aanleg van ledverlichting op de beide fietspaden.

Wandelaars en fietsers hoeven hier ’s avonds geen sociale onveiligheid meer te ervaren. Uit eigen ervaring merkte ik dat zowel voetgangers als fietsers soms de weg opzochten om toch maar enigszins in het licht te lopen of te rijden. Dat is nu echt niet meer nodig. Bergeijk is weer een veilig fietspad rijker.

Heeft u nu ook suggesties om Bergeijk veiliger en mooier te maken, neem dan gerust contact op met 1 van onze fractie leden. Wij “bijten ons graag vast” in onderwerpen die onze inwoners belangrijk vinden.

 

Arjan van der Hout, Fractievoorzitter LPB

a.vanderhout@bergeijk.nl