Ik ben als Arie Johannes van der Hout geboren in Den Haag

Op mijn dertiende zijn we verhuisd naar Delft. Hier heb ik de Havo gevolgd en heb ik Nederlands en Engels gestudeerd aan de lerarenopleiding. Na afronding van mijn studie in Delft heb ik nog een jaar Nederlands gestudeerd in Leiden.

Ik ben echter vrij snel gaan werken als bedrijfsleider in een boekhandel in Leiden en ben in 1968 in de gemeenteraad van Delft gekozen, waar ik in 1990 wethouder ben geworden.

Na mijn afscheid als wethouder ben ik in Eindhoven directeur/bestuurder geworden van de Vereniging Hoger Personeel Philips. Ik ben toen met mijn gezin naar Bergeijk verhuisd, waar ik nu 23 jaar met heel veel plezier woon.

In 2000 ben ik door Gerrit Brox gevraagd lid te worden van de MBO-raad. Daar heb ik 6 jaar gewerkt aan het arbeidsvoorwaardenbeleid van de MBO scholen.

In 2006 ben ik wethouder in Bladel geworden, wat ik in totaal 9 jaar heb gedaan.

Eigenlijk houd ik helemaal niet van politiek aangezien dat het vaak gaat om het benadrukken van verschillen. Als bestuurder heb ik mij altijd ingezet om verschillen te overbruggen en vanuit een dienstbare houding inwoners en organisaties te helpen om hun idealen te bereiken of hun problemen op te lossen. Ik ben daarin gedreven maar vooral creatief. “Dat kan niet” probeer ik altijd te vertalen in “Dat kan wel, maar misschien net iets anders”. Dit wil ik de komende vier jaar ook mijn motto laten zijn in Bergeijk.

Vanuit een open houding ( benaderbaar voor de inwoners), transparant ( iedereen mag weten wat ik doe en vind) maar vooral door alle inwoners en organisaties gelijkwaardig te behandelen.

 

Arjan