Ik ben Anita van den Putte,

Ik ben 47 jaar jong en woon samen met mijn man en 3 kinderen in Bergeijk (‘t Hof).

Nadat ik jaren thuis ben geweest voor de kinderen ben ik nu de HBO opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening begonnen. In de tussenperiode heb ik erg veel vrijwilligerswerk gedaan. Bij de Voedselbank, waar ik samen met andere vrijwilligers zorgden dat de cliënten elke week een mooi pakket hadden met de benodigde producten.

Daarnaast ben ik bestuurslid bij onze mooie buurtvereniging De Oosthoek, waar we toch een hechte, sociale wijk proberen te behouden. Sinds eind 2016 ben ik voorzitter van de Bewonerscommissie Bergeijk, waar we proberen om de problemen met de Vestiawoningen op te lossen en dit heeft bij me dan ook de politieke interesse los gemaakt. Daarbij zie ik dingen in de gemeente Bergeijk gebeuren die ik en ik hoop velen met mij graag verandert zou zien.

Wat mij dan ook erg trekt om me in te zetten voor een ander soort politiek in Bergeijk. Ik zou niet alleen over de inwoners van Bergeijk willen beslissen, maar door een gelijkwaardige verhouding zaken in de gemeente willen veranderen. Niet OVER de inwoners, maar samen MET de inwoners. Breed gedragen DOOR de inwoners, en dat kan alleen als we gelijkwaardig aan elkaar zijn en goed naar elkaar luisteren. Jullie verhaal is belangrijker dan mijn inzichten en door goed te luisteren en te praten kunnen we samen heel mooie zaken bereiken.

Verder gedragen door de inwoners zorgt voor een goede communicatie en een fijne gemeente om in te wonen. Daar wil ik me de komende jaren zeker voor inzetten.